Μένουμε σπίτι αλλά δεν μένουμε μόνοι!

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε και εμείς τις εξελίξεις  που έχει φέρει ο κορωνoιός τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και στην εργασιακή και ψυχολογική μας κατάσταση. Καλούμαστε όλες και όλοι να ανταποκριθούμε σε νέες συνθήκες με μεταβλητές που αλλάζουν συνεχώς.

Εθελοντές -με την κρατική οπτική- αρνούμαστε να γίνουμε καλύπτοντας ανάγκες που οφείλει να αναλάβει ένα κράτος. Ένα κράτος που θεωρεί την μετακύλιση των ευθυνών στους πολίτες επικοινωνιακή πολιτική επιβίωσης.

Παραμένουμε όμως αλληλέγγυοι στον συνάνθρωπο μας  που πέρα από τις αλλαγές έχει να αντιμετωπίσει τον φόβο για την υγεία του, τις ενοχές που του φύτεψαν, τον τρόμο που ταΐζουν τα μέσα μαζικής «ενημέρωσης», την απώλεια -σχεδόν καθολικά- οποιασδήποτε πρόβλεψης για το αύριο.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω η Γενική Συνέλευση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Συν-Θέτω» αποφάσισε να προσφέρει  δωρεάν ένα χέρι συμπαράστασης ενάντια στην κοινωνική απομόνωση.

Για τις επόμενες εβδομάδες τα μέλη της Συν-Θέτω Κοιν.Σ.Επ. και σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν δωρεάν διαδικτυακές  υποστηρικτικές συναντήσεις με άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας (οικογενειακές σχέσεις σε συνθήκες εγκλεισμού, φόβο, άγχος…), σε μαθητές, παιδιά και στους γονείς τους αλλά και σε άτομα που νιώθουν μοναξιά μέσα στις συνθήκες αυτής της κρίσης.

Σεβόμενοι την επαγγελματική μας υπόσταση θέλουμε να τονίσουμε ότι οι συναντήσεις δεν αποτελούν ψυχοθεραπευτική διαδικασία, θα είναι σχετικά σύντομες (20 με 30 λεπτά) και ο χαρακτήρας τους θα είναι κυρίως συμβουλευτικός και υποστηρικτικός.

Για τη πραγματοποίηση της διαδικτυακής συνάντησης θα χρειαστεί να υπάρχει μικρόφωνο και κάμερα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί και τηλεφωνική συνάντηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στο sin.thetosce@gmail.com ή στο messenger της σελίδας στο facebook https://www.facebook.com/sinthetosce/ αναφέροντας το όνομά τους. Tα μέλη της Συν-Θέτω Κοιν.Σ.Επ. θα στείλουν λεπτομέρειες για τον τρόπο και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται:

  • Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 18:00 με 20:00

Υπεύθυνοι του προγράμματος

Τσάκωνα Ελένη

Ψυχολόγος (Msc)

Zήνδρος Γιάννης

Ψυχολόγος (Msc)

Τσίτου Ελευθερία

Ψυχοπαιδαγωγός (Msc)

sin.thetosce@gmail.com